lørdag den 9. juni 2012

Herlig hundeaktivitetsdag


Herlig hundeaktivitetsdag... først Dyreværenets hunde og siden VIP-arrangement!

Det har i den grad været en dag i hundenes tegn.

Dagen startede med Rally-træning med mine egne hunde. En skøn rallybane gået med fuld fokus fra min retriever, Elton. SÅ fedt!

Så var det hundene fra Dyreværnets tur. Vi havde inviteret en håndfuld af Dyreværnets frivillige med deres favorithund til en god times mental aktivering. Der mødte 8 skønne frivillige op med hver deres (adopterbare!) hund.

Til at starte med var der i den grad gang i stresshormonerne hos (næsten) alle hundene, men efterhånden som vi arbejdede med mental aktivering og næsearbejde, så slappede hundene mere og mere af. Måske kan du se nogle af de fotos, der blev taget på Dyreværnets hjemmeside: www. dyrevaernet.dk. Ja.. og de hunde, der kan adopteres!

Det styrker bare min tro på, at de allerfleste hunde med den rette aktivering kan finde ro og lære at stresse ned. Ingen tvivl om, at internatshunde har et stresset liv, uanset al det gode, der bliver gjort for dem. Miljøet er en belastning! Og ingen tvivl om, at en ny ejer af en omplaceringshund skal have tålmodighed og masser af kærlighed at give. Der kan sagtens gå flere måneder, inden man ser hundens sande personlighed. Når stress og angst for at blive "kasseret" igen først har lagt sig, dukker den sande personlighed frem hos hunden.

Hvor var det skønt at se, at hundene arbejede fokuseret og engageret med de opgaver, vi havde stillet dem.

En kort pause ... og så igang igen med vores særlige VIP-kursister. Vi bød på en dag med temaet "motivation og samarbejde". Herlige engagerede hundejere og hunde, som nød dagen og arbejdede SÅ fint.

Så bliver man en glad hundetræner :)
Lotte

Ingen kommentarer:

Send en kommentar