fredag den 30. januar 2015

Hvor svært kan det lige være....


Det kan det, absolut! 

Jeg taler om at have flere hunde under samme tage, og at sammenføre en ny hund i den eksisterende gruppe. Og ... jeg taler af erfaring. Faktisk flere erfaringer!

Da Bossley var enehersker i Husum, blev jeg grebet af lysten til at få en hvalp. Jeg havde set et opslag, hvor nogen søgte værtsfamilien for en "stak" golden-hvalpe. Min søn har altid sværmet for disse golden retrievere, og ja.. jeg var vel bare hvalpeskruk. 

Nu er det sådan, at Bossley (d/s gårdhund fra Dyreværnets internat i Rødovre, hvor jeg har arbejdet - og dér kan man ikke arbejde, uden at få noget med hjem!) ikke deler min entusiasme omkring hvalpe. Han synes, at de er direkte uvelkomne. Tænker, at han desværre har haft nogle dårlige oplevelser, hvor han er blevet "tumlet" omkuld (han er jo ikke så stor) og dermed har lært sig, at hvalpe kan gøre ondt at komme tæt på.

Nåh,  hjem kom vi med Elton, som nu er 6½ år gammel,og det handlede i den grad om at "damage control" i de første dage. Elton var parkeret bag baby-låge, når ikke jeg lige kunne have et øje på hver hund. Nu er han så nem, så det var ikke noget problem, så længe han var velstimuleret og aktiveret. Faktisk var det en god ting, for så fik han sovet og slappet af. Noget alle hvalpe har brug for! 

Gradvis oplevede Bossley, at Elton havde sin "berettigelse". Dels var det jo sjovt at bide i de herlige øre, og dels kunne han finde gode snusesteder... ja og så var han da heller ikke så tosset at lege med. Oven i købet fik man "særlige socialiseringsgåture", når Elle var med.

Når nu man har et slet skjult samler-gen, så blev det ikke kun ved Elton som makker! Jeg kom til at se et opslag på Facebook om en lille pincher-pige på 12 år (det viste sig, at hun reelt "kun" var 10 år), der manglede en ny familie. Hun blev hentet en sen aftentime på en rasteplads ved Slagelse, hvor en sød hunde-ven havde fragtet hende fra Århus-området. Her stod jeg så ved hoveddøren med en ny hund og ingen hjælp til at få introduceret de to drenge. 

Hvad gør man... Man løfter den lille pige op i døren (jeg har en glasrude), så drengene kan se, at jeg ikke er tomhændet, og så går man ind! Det skal lige siges, at Bossley har lidt problemer omkring andre hunde, men sjældent omkring tæver. Det gik.. og Pixeline blev en del af vores hverdag. Hun er godt nok en bestemmer-fis, så der var ikke så meget tant og fjas her. De to drenge måtte rette ind fra højre.Det har ikke været uden spændinger, og når Pix - som er intakt - er i løbetid, er vi alle små-stressede og rødkindede af hormoner! 

Sidste nye skud på stammen er lille Anni. En mellempuddel, som jeg også lige spottede på nettet og hentede i Vejle for 2 uger siden. 

Det har været bøvlet i starten. Boss tog så pænt imod Anni. Vi mødtes med min søn som mellem-mand på neutral grund, men Anni gik lige i flæsket på Boss. Elton er nu for stor en mundfuld og en hanhund i sin bedste alder. Samtidig hviler han så fint i sig selv, så dér turde hun ikke tage udfordringen op! Efter en omgang "damage control" gik vi sammen ind i mit hjem og så gik hun direkte i flæsket på Pix. Hold nu op ... De første dage var lidt af et mareridt. Jeg ville jo så gerne have det til at fungere og få hundene til at hold fred og fordragelighed. 

Løsningen var at lære Anni, at Bossley er noget af et geni, når det kommer til at finde musehuller, gode snusesteder og finde godbidder, der er smidt som søge-guffer. Gradvis er der sket en ændring i hendes attitude. Hun søger nu Boss mere og har også lært at acceptere, når han siger "nej tak" til nærkontakt. 

Ingen siger, at det er nemt at få hund nr. 2 - 3  eller 4 inden for dørene, men man kan gøre meget selv. Både under og i forløbet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar