onsdag den 9. januar 2013

Internatshund eller hvalp???


Ja, jeg er ikke længere i tvivl!! - Jeg vælger med hjertet <3


I En Perfekt Verden Har Enhver Hund Et Hjem
Jeg synes simpelthen dette billede for det første er meget smukt og for det andet, er ordsproget så sandt så sandt...
Det skal dog ingen hemmelighed være, at jeg de sidste par år har overvejet, at næste gang jeg skal have en hund, at det måske skulle være fra hvalp. Jeg forestillede mig, at det skulle være  fra en super kompetent opdrætter, der både ligger fokus på mental og fysisk sundhed. 
Jeg har gået med de tanker, da min nuværende hund, Emma (rottweiler på  5 ½  år), langt fra er den nemmeste hund at leve sammen med. 
Hun er en internatshund med en del i bagagen og det kan til tider være svært at planlægge dagen med hende. Men heldigvis er de allerfleste dage nemme og skønne sammen med hende – det er de i hvert fald blevet, efter jeg har tilrettelagt vores liv, så det passer til hendes problemer. Hun har lært mig en hel del om livet sammen med en hund med problemer. Det er altså lidt noget andet, at have prøvet det i eget hjem end at læse og lære om det i teorien!
Heldigvis kommer de fleste internats – og omplaceringshunde ikke med så meget i bagagen, og jeg vidste også på forhånd, at hun ville kræve en del. Jeg har aldrig fortrudt mit valg dengang for 5 år siden, da hun sad lille og skræmt på bagsædet af min bil :-)

Når man er sådan lidt ”hundetosset”, som jeg er, kan man jo ikke lade være med at tænke på hvilken race og køn, den næste hund skal være. Jeg har som sagt overvejet en hvalp næste gang, da jeg synes, at jeg fortjener en lidt nemmere hund. 
Men hvem kan egentlig love mig, at det bliver en nemmere hund, bare fordi jeg får den fra hvalp? Ja, jeg kan sørge for genetikken er iorden, at socialiseringen er lige i øjet… men retfærdiggør det, at det er ok at avle endnu flere dyr til denne verden?? er der ikke nok dyr allerede, der ikke har et kærligt hjem, som det fortjener???


Der er mange internater verden over, der gør et kæmpe arbejde for at redde alle de misforstået og efterladte hunde (og katte) der er overalt. Sagen er bare den, at de kan ikke alene ændre på, at der dagligt indleveres hunde og at 15.000 hunde i Dk hvert år må lade livet... når der fortsat avles i stor stil. 
Der skal mere til end det - færre hvalpe skal fødes! Vi som "forbrugere" er med til at sætte flere hvalpe til verden... VÆLG derfor en internatshund!!

Jeg kan komme på mange grunde til, at DU bør vælge en internatshund, men den vigtigste er, at DU REDDER ET HELT LIV!!!!!!!
Min mor ryster af og til på hovedet af mig og siger "Heidi... Du kan jo ikke redde hele verden". Det er jeg klar over, men bare jeg kan ændre ét liv til noget bedre, det er det hele værd!

Jeg er i hvert fald kommet frem til, at jeg ikke vil støtte ”hunde-avls-industrien” og at jeg helt sikkert skal have en ”genbrugshund” igen næste gang! Og så må jeg tage, de eventuelle problemer den vil have med i bagagen og lære af dem. Så hvilken race, han eller tæve, spansk eller dansk… ja, det må tiden vise… det er også lidt spændende :-)

Jeg håber, at jeg til den tid vil være i stand til at vælge med både hjerte og hovedet, da jeg godt kunne mistænke mig selv for at vælge den hund, der sidder i et hjørne og er skræmt fra vid og sans… men hey… er der noget galt i det???

Ingen kommentarer:

Send en kommentar