torsdag den 3. januar 2013

En dag med VIP-hunde

På den næstsidste dag i 2012 var jeg i Dyrehaven med Harmonisk Hundecenters vip-kursister... eller nogle af dem! Aktiv gå-tur var titlen på vores møde.

Vi er så heldige at have nogle søde og aktive kursister og en masse søde hunde, som bare hyggede sig i hinandens selskab. Nogle var drevet meget af deres "sans for damer", mens andre bare hyggede ved at gå og snuse sammen.

Hos os vælger vi at "belønne" vores trofaste kursister. De bliver "vip-kursister" efter 3 tilmeldinger på vores hold eller foredrag. Og for disse vip-kursister har vi så af og til nogle gratis tilbud. Det kan være alt fra små træningskurser, intro til rally-lydighed, snak om motivation og fokus, et foredrag eller ... en aktiv gåtur.

Den 29. december satte vi hinanden stævne i Dyrehaven. Godt rustet med godbidder og vanter. Turen varede ca. 1½ time og undervejs blev gåturen krydret med små aktiviteter og øvelser.

Balance, søgeøvelser og spor var nogle af de ting, vi kastede os over. Mange af hundene er rigtig garvede i hver deres disciplin, og det var sjovt at se hundene kaste sig over øvelserne med glæde og entusiasme.

Det var jo tøvejr, og det betød, at der var ret så store vandpytter undervejs. Ja næsten små søer. Især en af "labberne" var simpelthen NØDT til at kaste sig ud i vandet. Ejeren måtte lige en kort overgange bytte den almindelige line ud med en flex, så den lille sorte lab kunne få styre sin vandglæde.

Også sjovt for mig at se, hvor forskelligt hundene gik til sporopgaven. Nogle hunde - især dem, som har prøvet det før - var næsten ikke til at styre. Andre var lidt mere tøvende. Herligt at se selv racer, som ikker kendt for deres sublime næse, havde glæde af at gå et lille godbidsspor.

Jo... det var en fin dag. Og det er helt sikkert ikke sidste gang, vi tager en aktiv gåtur sammen :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar