lørdag den 31. august 2013

Er man hunde-elsker, så varer det hele livet!

I mit nabolag ligger der et center med beskyttede boliger for ældre og handicappede personer. Det er omgivet af grønne områder - helt perfekt til at lufte hunde i nærområdet. Skolevejen går også forbi centret, så det "vrimler" med skolebørn og hundeluftere.

I centret bor der også en mand, Sigurd ... han elsker hunde og børn. Sigurd sidder i kørestol efter en blodprop, og han har vist ikke så meget familie til at komme og besøg ham. Til gengæld har han alle skolebørnene og os hundeluftere...eller måske mere vores hunde!

Første gang jeg stiftede bekendtskab med Sigurd er for et par år siden, hvor jeg en kold, grå novembermorgen er ude og morgenlufte hundene ved 6-tiden. Råt og kold.. måske endda lidt småregn. Jeg kommer forbi bebyggelsen, og inde i læ sidder en mand i kørestol og vinker til mig. Jeg tror, at han har brug for hjælp, og det kan jeg jo ikke lade være med at reagere på, så jeg gå hen til ham. Vupti.. op kommer den lille kasse med godbidder. Frolich i massevis.

Hundene bliver fodret - og vi er alle lidt overrumplede af oplevelsen på den gode måde. Her tror man, at manden har brug for hjælp, og så viser det sig, at han bare vil give guffer og kæle med hundene. Mens jeg står der, kommer en far på cykel med et barn ved siden. Barnet råber glad og højt GODMORGEN SIGURD. Cyklen stopper.. og vupti! op kommer en ny kasse med "børneguffer" :)

Vi falder alle i snak, hundene får ekstra kæl af børnefamilien, før vi går videre.Det samme gentager sig flere gange om ugen.

På et tidspunkt, hvor jeg har Sigurd på tomandshånd, betror han sig til mig: han har ikke meget familie, men i stedet for at blive ked af det og "klynke og klage", køber han hundeguffer og børneguffer for sin pension og sætter sig i "vindfanget" ved opgangen. Som han siger... så bliver man ikke så ensom!! Han har også mobilen med høretelefoner, hvis nu morgenlufterne eller børnene udebliver. Om sommeren sørger han endda for vandskål til hundene i varmen.

Der er rigtig mange børn og hunde(ejere), der sætter stor pris på det lille pit-stop man får hos Sigurd om morgenen. Ingen tvivl om, at også Sigurd sætter pris på, at vi lige tager et stop og en lille sludder, før turen går videre.

Jeg kan ikke andet end blive lidt gladere de morgener, vi møder Sigurd. På trods af handicap efter blodprop, talebesvær osv., så får han en god oplevelse og en sludder med os i nærområdet. Og heldigvis han INGEN forældre/hundeejer opfattet Sigurd som "børnelokker", for det er det sidste han er. Han er en givende sjæl, med et overskud på trods af livets hårde omstændigheder. Sådan vil jeg også gerne være, hvis uheldet er ude....

1 kommentar:

  1. Sikke en skøn historie....;o) Gid der boede i Sigurd på Diesel`s og min morgentur <3

    SvarSlet